Ecoland

Ce blog est destiné à informer tout un chacun sur les problèmes écologiques les plus divers.

vendredi 4 décembre 2009

RIVM evalueert gevolgen van structurele klimaatverwarming

RIVM evalueert gevolgen van structurele klimaatverwarming - Hoofdinhoud
10 maart 2005

Wat zijn de gevolgen van wereldwijde klimaatverandering? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceerde deze week een rapport, waarin - met de nodige mitsen en maren - de volgende conclusies getrokken worden:

*
-
Bij de huidige stand van zaken lopen koraalriffen al groot gevaar, bij een wereldwijde opwarming van meer dan 2 graden Celsius zullen gehele ecosystemen desintegreren.
*
-
De voedselproductie loopt geen gevaar als de temperatuurstijging beperkt blijft tot maximaal 3 a vier graden. De landbouw kan inspelen op temperatuurverandering, bijvoorbeeld door andere gewaskeuze en inzet van biotechnologie.
*
-
Een stijging van de zeespiegel is niet meer te vermijden, omdat oceanen traag reageren op wijzigingen in het gehalte broeikasgassen in de atmosfeer. Het blijkt vooralsnog moeilijk om precieze voorspellingen te doen over de mate van de zeespiegelstijging, omdat we niet weten hoe de ijskappen in de noordpool- en zuidpoolgebieden zich zullen ontwikkelen.

Het rapport van het RIVM is bedoeld als een inventarisatie van wetenschappelijke inzichten die zijn ontstaan sinds het gezaghebbend VN-rapport over klimaatverandering in 2001. De VN zal in 2007 met een nieuw rapport komen.

Bron: Persbericht RIVM, 8 maart 2005; Staatscourant, 9 maart 2005

Libellés : ,

0 commentaires:

Enregistrer un commentaire

Abonnement Publier les commentaires [Atom]

<< Accueil